sven hulsbergen

Het Mahonie kabinet Diana van Sven Hulsbergen is niet alleen oogstrelend als hedendaags uniek meubelstuk, het ontwerp heeft alles in zich om over honderd jaar te boek te staan als design-klassieker uit de de vroege jaren van de 21ste eeuw.
Lasergesneden, hand geassembleerd, bestaande uit drie lagen mahonie en tijdloos van vorm. Doordat de houtnerf per laag in verschillende richtingen is verwerkt, ontstaat een subtiel spel van glans en kleur.

Prijs en verdere informatie over levering op aanvraag

Adoráble is trots op het feit dat ook voor designproducten we een renteloze lening via de kunstkoopregeling van de Mondriaanfonds kunnen aanbieden.

Ontwerper Sven Hulsbergen richt zich op de interactie tussen ambachtelijk meesterschap en geavanceerde hedendaagse productie technologiëen. Met deze dynamiek slaagt hij erin een nieuwe betekenis toe te kennen aan ambacht. De Diane, een kast met een veelgelaagd oppervlakte, is opgebouwd uit mahonie hout in 3 verschillende lagen. De lasergesneden patronen die daarna met de hand worden gemonteerd, vormen een complexe structuur in een zorgvuldige geometrische compositie. Licht en schaduw, matte en glanzende vormen en roestvrijstalen beslag maken de kast tot een collectors item die onweerstaanbaar is.


HEDENDAAGS
ONTWERP,
HET FUTURISTISCH
ANTIEK VOOR DE
VOLGENDE EEUW

 


 

Sinds u bij Adoráble het prototype van ‘Armoire’ Diana zag, heeft Hulsbergen niet stil gezeten. Er is een fabrikant gevonden die op bestelling een exemplaar van deze kast vervaardigt. Nieuwe combinaties met materialen worden nu onderzocht, waarbij hij over een keuze uit andere houtsoorten als eik,  gelakt mdf of zelfs metaal nadenkt.

In ieder geval is deze design icoon bestelbaar en leverbaar in een gelimiteerde oplage. Indeling, maarvoering en andere toepassingen in overleg mogelijk.


N I E U W E  O N T W E R P E N

‘REFLET’ ’n monumentale tafel,
bestaat uit een tactiel gevormd
reliefstructuur die Hulsbergen
opvult met  eilandjes perspex.

Momenteel werkt deze duizendpoot aan het ontwikkelen van een stoel opgebpuwd uit vele lagen RVS dat eveneens een blikvanger belooft te gaan worden.

B I O G R A F I E
Als aanvulling op zijn werk als architect heeft Sven Hulsbergen een opleiding gevolgd tot meubelmaker en designer. Hij ontwerpt meubels en exclusieve object d’arts in eigen beheer.

Adoráble ART+DESIGN exposeert zijn werk op de toonaangevende nederlandse kunstbeursen als ForReal, KunstRai en PAN Amsterdam. Daarnaast oogst Sven met zijn werk ook veel internationale erkenning tijdens Salone dei Mobile in Milaan bij Masterly The Dutch georganiseerd door Uniquole

.