4 executive chairs

ontwerp van EERO AARNIO, uit 1968  voor Möbel Italia

INITIATIEF door Adoráble een bijzondere set VINTAGE
DESIGN STOELEN.

Een recent project gestart door Adoráble om deze executive chairs uit de
Seventies nieuw leven in te bazen.

Perfecte match gevonden tussen de stoere vormentaal van Aarnio en stof van Christie van der Haak,
zie hier het resultaat:


De stoelen zijn in uitstekende vintage staat met een mooi patina.

De Finse vormgever Eero Aarnio verrichtte in de 60er jaren pioniers werk met oa Joe Colombo en Verner Panton om fiberglass polyester in bijzondere vormen te gieten voor de collecties van Herman Miller.
Zijn meubels zijn tot op heden zeer gewild.

De stofkeuze maakt deze serie stoelen tegelijk bijzonder hedendaags. Ze zijn nieuw bekleed met een dessin ontwerp door Christie van de Haak.
De assymetrie en de patroonvariaties van de stof bieden een speelse kleurvariatie en opstel mogelijkheden van de stoelen.

De stoelen zijn vakkundig bekleed door Harriët van Oordt, Chairs Den Haag. Chairs geniet een uitstekende naam op het gebied van restauratie en
herstoffering van antieke en vintage meubelen en heeft oa de restauratie van een serie Berlage meubels in het Hubertusslot op de Veluwe uitgevoerd.
Recent leverde van Oordt de meubels voor de expositie in het Gemeentemuseum die Christie van het Haak heeft ingericht naar aanleiding van het bekronen van haar oevre met de Ouborgprijs 2015.

Het werk van Christie van der Haak is veelzijdig en flamboyant. Van november 2016 tot 12 juni 2017 staat haar werk extra in de schijnwerpers in de Verenigde Staten. Christie heeft  in opdracht van het WOLFSONIAN INSTITUTE in Miami zowel binnen als de buitengevels bekleed  met haar spetterende ontwerpen.

meer over deze installatie
http://www.wolfsonian.org/explore/exhibitions/more-more-installation-christie-van-der-haak

More Is More: An Installation by Christie van der Haak

In wrapping The Wolfsonian’s iconic facade and lobby with her signature tapestry and batik-inspired patterns, The Hague-based contemporary artist Christie van der Haak creates a striking encounter with contemporary Dutch design. Her extraordinary, intricate art bridges the historic focus of our major exhibition Modern Dutch Design with the present day, and mirrors the coexistence of different styles and movements by changing patterns throughout the installation. Paired with nightly projections, van der Haak’s project brings the legacy of Dutch design pioneers into full public view for Miami Art Week 2016 and beyond. IMG_9025

IMG_9022

 

Video and editing: Robbert Clignett and Dora Urai

N E W   A R R I V A L S 

We hebben 4 vintage stoelen nieuw binnen, bekleed met wit leer.
Daarnaast een set van 4 Executive Chairs, opnieuw bekleed met een stofontwerp van Christie van der Haak.
Prijzen op aanvraag

01-Adorable-Eero-Aarnio-vintage-wit-executive-chairs-4xInteresse? neem contact op via het contactformulier

De Finse ontwerper EERO AARNIO heeft iconische moderne meubels ontworpen. Zijn “Ball–” and
“Bubble–Chair” waren direct na lancering een daverend succes. Ze zijn voor filmsets of futuristische interieurs veel toegepast. Ze verbeelden in een adem de speelse ziel van de 60er jaren pop-cultuur.

In de 70er jaren werkte Aarnio met chrome en leer zoals zijn voorgangers van het Bauhaus vaak toepasten. Zijn ontwerpen uit die tijd hebben nogmaals grenzen weten te verleggen en zijn meer prestigieus.
De stoelen die we tonen behoren tot zijn “Silver Series” die Eero Aarnio voor Mobel Italia heeft ontworpen. Dit ontwerp heeft hij zelf ook staan in de eetkamer van zijn huis
in Helsinki.

  Helsinki Design Museum

www.chairsdenhaag.nl
www.christievanderhaak.nl
www.store.hermanmiller.com/Category/Shop-by-Designer/Eero-Aarnio

.