annemieke louwerens

 
COLLAGES, SCHILDERIJEN EN KERAMIEK VAN ANNEMIEKE LOUWERENS

Cirkels en lijnen vormen de basis voor het werk van Annemieke Louwerens. Ze past dit trefzeker toe in haar schilderijen en collages. Met een ogenschijnlijk beperkt idioom realiseert zij een grote rijkdom aan kleuren en structuren, van handgemaakte papieren zakken tot keramiek, van collages tot assemblages van felgekleurde plastic voorwerpen of boodschappentassen.
Haar werken zijn onweerstaanbaar voor wie zich laat intrigeren door kleur en structuur, rasters en ritmes.
Louwerens heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Haar veelzijdige objecten zorgen voor een vrolijke, kleurige sprankeling. De werken lijken terloops te onstaan, maar haar meesterlijk gevoel voor abstracte zeggingskracht blijft onuitwisbaar in het geheugen staan.

 

www.annemiekelouwerens.com


“I have a daily need for Color, like I have for Food”

 

 


WERKEN IN OPDRACHT

STIJVOL ONTWERP voor
BEKLEDING MUREN

REGENTENKAMER KOORENHUIS
Opdracht voor aankleding van de ontvangstkamer uit de 18e eeuw in het cultureel centrum van Den Haag. Uitgevoerd in 100% wolvilt. In samenwerking met Monk architecten te Utrecht.


PROJECTEN een keuze

VITRINE
2008 – 2016
Louwrens is initiatiefnemer en kunstenaar-curator van de presentaties in de etalage van een biologische wijnhandel in de Haagse Weimarstraat.
De beperkte ruimte van 40x250x200cm gaf aanleiding voor 57 mini tentoonstellingen waarvoor zij kunstenaars uitnodigde. In dialoog ontstond er of site specifiek werk of toonde zij bestaand werk van hen, maar altijd aangevuld door een visuele toevoeging uit eigen verzameling. De “VITRINE” deed voorbijgangers hun pas inhouden uit nieuwsgierigheid naar de zeer verassende en afwisselende resultaten.
Zie voor documentatie
www.vitrineonline.nl

VITRINE #28

installatie: De Bal Rond
met
Marjan Schoenmakers
toevoeging: 41 schoteltjes

VITRINE #35
“OPVAL” KERSTETALAGE

De vijfde kerst etalage, met gebruik van kartonnen voetjes, gouden doosjes en “second -life” kerstboomversiering gemaakt van hergebruikte plastic doppen met led licht