chocolate tasting

 

CHOCOLATE TASTING EVENT

een nieuw concept voor een chocoladeproeverij bij Adoráble 

Heeft u een feestelijk familie moment, een jubileum of bedrijfsuitje dat u niet ongemerkt voorbij wil laten gaan? Verras uw gasten op een unieke beleving die ze niet gauw zullen vergeten.
Voor boekingen en informatie neem contact op via de mail
galerie@adorable.nl
Dora  van Dansik-Urai
 


HET CONCEPT
FOOD DESIGN

Food Design Event 
Stel je een feestelijke tafel voor waarop in verschillende hoogtes chocola staat opgesteld. Niet zomaar chocolade maar van uitzonderlijke culinaire kwaliteit, afkomstig van biologische kleine cacaoboeren. Door erover te vertellen en de deelnemers aandachtig te laten proeven ontstaat een unieke ervaring. Ieder stukje wordt opgediend op een eigen schaaltje om het hapje met volle aandacht individueel tot je te kunnen nemen.
Terwijl de chocolade in je mond smelt leer je veel over de kunst van het proeven en word je geamuseerd met verschillende verhalen en weetjes over cacao. Men mag rondlopen in de galerie en vragen stellen en er valt genoeg te zien over het onderwerp.
We sluiten de proeverij feestelijk af met prosecco en daarna kan nog thee geserveerd worden.
 
Cacao, ‘het voedsel voor de goden’
De Tolteken hebben eigenlijk het geheim van cacao ontdekt door de pitten in het vuur te gooien die door het roosteren een verrukkelijk aroma verspreiden. De Maya´s begonnen al 600 jaar na Chr. de inheemse cacaoboom in plantages en noemden het de Ku-Ku. Ku betekent heilig en Ku-Ku dus opperheilig. Ze roosterden de pitten en brouwden er een bitter drankje van die je geluksgevoelens geeft en opwekkend werkt. Deze gewoonte werd overgenomen door het Spaanse hof toen Cortez cacao meenamen naar Europa. In Spanje voegden ze er suiker, vanille en room aantoe om de drank te verzachten. Zo werd chocolade honderden jaren een geliefde drank in Europese koffie- en chocolade-schenkerijen, bestemd voor hoge kringen en een product van luxe en genot. 


INGREDIENTEN
WHAT DO I GET

From Bean to Bar
Adoráble presenteert chocola van biologische boeren die werken vanuit de “Bean to Bar” principe dus je komt heel dichtbij de oorspronkelijke smaak van de boon. Voorop staat bij deze keuze dat de chocolade duurzaam, eerlijk, sociaal verantwoord moet zijn geproduceerd met respect voor mens en milieu. 
Het is sensationeel om, net als bij wijn, werkelijk verschillende delen van je smaakpapillen aan te spreken.
Bovendien zijn de repen chocola die je te proeven krijgt ook nog eens zo lekker dat je van een kleine stukje al rustig een kwartier een heerlijke nasmaak beleeft.
Een proeverij met chocolade repen van gastronomische top kwaliteit is voldoende om een ontvangst van 3 uur aangenaam te beleven. Terwijl de smaak zich in alle rust in je mond ontwikkelt hoor je verhalen over de makers. Tussen het proeven door wordt ook over de geschiedenis van cacao verteld en worden de stukjes op een ludieke wijze gepresenteerd. Wist je bijvoorbeeld dat een reep chocolade pas in 1820 voor het eerst is gemaakt door de Nederlander van Houten? Dat is dus maar 70 jaar voordat onze wijk Duinoord werd gebouwd!


DE ONTVANGST
THE TASTING

Het Feestje
Spreekt het concept je aan dan kunnen we op basis van het volgende overzicht natuurlijk ook maatwerk verzorgen
> Een ontvangst met proeverij duurt circa 3 uur
> Groepen van minimaal 8 personen, oplopend tot 26 gasten wat betreft evt zit plaatsen
Maximaal kan een groep uit 38 mensen bestaan, bij mooi weer kunnen de deuren van de galerie ruimte open naar een romantische Loggia.
> We sluiten feestelijk af met prosecco en daarna kan nog thee geserveerd worden.
> Langer is mogelijk naar wens en tegen vergoeding

“Het is een bescheiden maar sympathieke beleving die je gasten niet gauw vergeten en die ze een unieke ervaring bezorgt”

kosten 
€  400,–– per event
Voor en proeverij van 3 smaken met chocolade repen van gastronomische TOP kwaliteit aangevuld met verhalen over de makers. De stukjes chocolade reep worden op een verrassend creatieve manier gepresenteerd. 
Dit basisbedrag dekt het gebruik van de ruimte, de spreker en de kosten voor het organiseren van de voorbereidingen.
Let op, de galerie ligt op de eerste etage, bereikbaar via een makkelijke trap.
 
groter gezelschap 
kom je met meer dan 8 personen, dan komt bij het basisbedrag nog het huren van de glazen bij (enkele tientjes), het inkopen van extra chocolade, dat zal per smaak circa 18 euro zijn.
 
uitgebreid ontvangst van circa 5 uur
Het is bespreekbaar na afloop langer te blijven met je gasten en ook een heerlijke soep en wat hartige hapjes te serveren en een ruimere keuze in drankjes. Uiteraard tegen vooraf begrootte meerkosten
 
gasten van buiten Den Haag
In het weekend is nu nog gratis parkeren langs de Andries Bickerweg en omgeving, 1 minuut loopafstand van de galerie.
Op zoek naar logies? Om de hoek bij galerie Adoráble ART+DESIGN op de Groot Hertoginnenlaan is Hotel Petit. Handig gelegen en netjes, het is onderdeel van de Best Western keten.
In de buurt zijn enkele andere mooie hotels te vinden bv Crown Plaza of kijk ook even naar het bijzonder charmant hotelletje in het Noordeinde, Salon van Fagel
Dit ligt ongeveer op 15-20 minuten wandelafstand.
Vraag naar de mogelijkheden van een arrangement.